Hans van Eekelen

Ik ben Hans van Eekelen, gitarist en mede zanger van Shady. Ik ben op 30 augustus 1962 in Heerle geboren en ik ben een neef van Jan, de toetsenist van Shady.

Ik vond muziek altijd fantastisch, maar ik ben toch pas op mijn 21e begonnen met zelf muziek maken. Een paar jaar later vroeg Jan van Tilburg of ik bij Shady wilde komen. Dat heb ik gedaan en zo speel ik nu al sinds 1988 bij Shady. Daarmee heb ik al een aantal bandwisselingen meegemaakt. Daardoor heb ik wel steeds meer geleerd in de band. Zo ben ik de laatste jaren meer gaan zingen en ook is mijn rol als gitarist veranderd. Een lange tijd was ik alleen sologitarist, nu ben ik in veel nummers de enige gitarist.

Ik vind het leuk om met de band in beweging te blijven, zo hebben we de laatste tijd meer soulnummers in het repertoire en nu Wouter ook zelf nummers gaat zingen wordt het bereik van de band alleen maar groter.

Apparatuur:

  • Fender Stratocaster (Strat plus) uit 1987
  • Blackstar ID 30 TVP
  • Yamaha GW10 multi effect.