Jan van Eekelen

Hallo allemaal, ik ben Jan van Eekelen, geboren in 1959 en ik woon in Heerle.De muziek is bij mij al op jonge leeftijd een belangrijke rol gaan spelen. Als kleuter zat ik al heel vaak op een speelgoed pianootje te tingelen. Op mijn 7e ben ik muziekles gaan volgen op de muziekschool. Na enkele jaren blokfluit (dat was meestal de gewoonte) ben ik pianolessen gaan volgen op aanraden van mijn leraar.

 

In deze tijd was het alleen mogelijk een klassieke opleiding te volgen dus dat heb ik gedaan en 9 jaar volgehouden. Na in een jongerenkoor gezongen en begeleid te hebben, ben ik in de rockband Dark Days terecht gekomen. Een leerzame periode vooral op het gebied van akkoorden leren spelen.

 

Hierna heb ik de toetsen verruild voor slaggitaar en ben ik in de amusementsband de Rijando’s gaan spelen wat ik toch 10 jaar lang heel graag heb gedaan. Ook hier kwam weer een einde aan en zoals bij iedere muzikant kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De toetsen waren toch wel erg geliefd dus zodoende ben ik in 1990 in de 60-70-jaren band Shady terecht gekomen. De laatste jaren begeleid ik ook weer een aantal nummers op slaggitaar. Lenny neemt dan plaats achter de toetsen zodat een nog meer gevarieerder klankbeeld ontstaat.

 

Inmiddels bestaan we al weer bijna 28 jaar. Ieder optreden blijft nog steeds een uitdaging waar ik altijd nog steeds hals reikend naar uit kijk.

 

Apparatuur:

  • Yamaha Tyros 5
  • Peavy versterker
  • Dynacords luidsprekers.
  • Fender Stratocaster USA
  • Cort SFX AX5 akoestische gitaar