Lenny van Eekelen

Hallo allemaal, mijn naam is Lenny van Eekelen, het jongste en enige vrouwelijk lid van Shady. Ik ben geboren op 15 september 1985 in Roosendaal.

 

Vanuit thuis is de liefde voor muziek al vroeg met de paplepel ingegoten. Mijn vader Jan van Eekelen, ook lid van Shady, heeft veel ervaring in de muziekwereld opgedaan en zodoende heeft hij ook mij aangestoken met het ‘muziekvirus’. Bij ons thuis werd er altijd veel muziek gedraaid waardoor ik al snel bekend raakte met de hits uit de gouden jaren.

 

Zelf ben ik begonnen met pianolessen en zanglessen aan de Roosendaalse muziekschool. Jarenlang heb ik gezongen in het Herelse kinderkoor ‘De Chirella’s’. Nadat ik deze periode had afgesloten, kwam ik in het schoolkoor van het Mollerlyceum terecht. Toen ik mijn havo-diploma hier had behaald, moest ik ook het schoolkoor verlaten en heeft het zingen even op een lager pitje gestaan. Maar natuurlijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en miste ik toch al vrij snel het maken van muziek.

 

In mei 2006 ben ik door Shady gevraagd of ik bij de band wilde komen om de leadzang voor mijn rekening te nemen. Al vanaf jongs af aan heb ik vele optredens van Shady bezocht en vond ik het gaaf om deze mannen aan het werk te zien. De muziekkeuze sprak mij ook erg aan, dus het antwoord op deze vraag was dan ook niet moeilijk voor mij! Inmiddels neem ik ook wel eens plaats achter het keyboard, zodat Jan de muziek kan versterken met een tweede gitaar.

 

Nu ook onze geluidsman niet onverdienstelijk een deuntje meezingt wordt het repertoire uitgebreid met nog meer mooie en swingende songs uit de jaren 60 en 70. Daarbij zijn we constant bezig om het repertoire te verbeteren en te vernieuwen zodat we tijdens optredens ons publiek kunnen verrassen met hits van toen. Kortom, uitdagingen genoeg in de toekomst om Shady te laten shinen!