Rob Gillet

Mijn naam is Robert Arthur Gillet en geboren in Indonesie in de plaats Bandoeng op 2 januari 1948. Ik kom uit een familie waar muziek best voor velen van ons een aangename bezigheid is. Thuis is er altijd muziek gemaakt in de huiskamer of in de keuken, alles kon in die tijd. Op mijn 7e jaar ben ik met de ukelele begonnen, mijn vader was in Bandoeng al op 15 jarige leeftijd een bekend Hawaiian gitaarspeler en daar in deze muziek was de ukelele altijd aanwezig.

 

Van de ukelele ben ik overgegaan op de gitaar en op mijn 11e jaar beleefde ik mijn eerste optreden met ‘The Handy Boys’, daarna naar ‘The Quickly Jumpers’. Bij deze band kreeg ik zoals wel bij meerdere jongens van mijn leeftijd de baard in de keel. Ik was de zanger en ritmegitarist van deze band. Ik nam op dat moment de basgitaar over en de bassist is gaan zingen en dat is tot en met vandaag nog steeds hetzelfde, ik bespeel nog steeds de basgitaar. Na deze groep is de groep ‘The Alsatians’ ontstaan. Ook deze band is in die tijd in de regio best bekend geweest. Hierop volgde een soulformatie met in totaal 9 personen. ‘Blind Man’s Buff’ is in die tijd mijn laatste groep geweest en heb ik vervolgens 20 jaar niet meer in een band gespeeld.

 

Op een gegeven moment na 20 jaar werd ik door een medemuzikant benaderd om een muzikaal project te starten. Met het uiteindelijke resultaat dat ik tot en met de dag van heden nog in een band speel. ‘Shady’, die met de jaren ook enkele wisselingen in de groep heeft meegemaakt, is de drummer Wim van Nijnatten een groepslid waar ik al heel lang muziek mee maak. Momenteel maken wij weer een doorstart met nieuwe groepsleden en hebben er nog steeds plezier in, om muziek te maken.

 

Ook heb ik altijd wel de behoefte gehad om mij meer instrumenten eigen te maken,in eerste instantie was dat eerst de piano, Maar door omstandigheden, is dat uiteindelijk de pedalsteel geworden met een E9 stemming, ik weet er nog niet veel van en beschik momenteel nog over te weinig tijd. Ook de lapsteel ga ik onderhanden nemen,ik zoek momenteel nog naar een goed studie model, en wacht in spanning af wat het uiteindelijk resultaat zal zijn, dat zal iets voor de volgende keer zijn om daar over uit te wijden.