Wim van Nijnatten

Als jongetje van zes jaar liep ik al te trommelen op kartonnen dozen en deksels. De interesse van trommelen werd groter en ik ben dan ook als trommelaar in een accordeonclub actief geweest. Op mijn 15e jaar ging ik op drumles en had al snel een bandje bijeen met vrienden uit de buurt waar ik woonde.

 

Op de zolder thuis ontstond de band ‘The Caps’ zo’n 40 jaar geleden rond 1967. We speelden nummers van onder andere ‘Golden Earrings’, ‘The Kinks’, ‘Small Faces’, ‘Beatles’, ‘Rolling Stones’, ‘Bee Gees’ en vele anderen. Ook hadden we een vaste plek waar we regelmatig optraden in Roosendaal. Daar werd ook en fanclub opgericht door enkele fans. We zijn ook een keer te beluisteren geweest op de radio, in een programma van Jos Brink.

 

Naar een x aantal jaren stapte ik over naar de band ‘Alsatians’ met onder andere Rob Gillet en Joseph Kotta. Daaruit is later ook weer een formatie ontstaan met Toon van Dodewaard, ‘Blind Men’s Buff’, een negenmans formatie waaraan dus ook de soul aan zijn trekken kwam. Verder speelden we Indorock, Rock ’n Roll en blues. Na een periode, een aantal jaartjes niet actief met muziek bezig geweest te zijn, ben ik benaderd door de muzikanten van Shady, waar ik tot op heden al ongeveer 28 jaar gezellig musiceer.

 

Voorkeur van muziek heb ik niet direct maar jaren ’60 heeft voor mij nog steeds wel iets. Met Shady hebben we een redelijke bekendheid onder de 50+ers. Ook een cd mag dan niet ontbreken! Na onlangs enige veranderingen in de band zijn we nog steeds bezig waar weer een nieuw, jonger en gezellig perspectief in zit. Hopelijk gaat men ons in 2016 weer op de bühne zien.