Wouter Raats

Hoi allemaal, ik ben Wouter Raats, geboren en getogen te Bergen op Zoom. Muziek maken was één van de dingen die ik erg leuk vond als klein kind, maar ik wilde er eigenlijk geen moeite voor doen en ben dus nooit naar de muziekschool gegaan. Het gevolg hiervan is dat ik geen noot kan lezen en geen instrument bespelen kan. Maar ik kwam er al wel heel vroeg achter dat ik het ontzettend leuk vond om muziek te draaien.

 

Op mijn kamer draaide ik de plaatjes vrolijk aan elkaar en dit groeide uit tot een grote hobby. Op menig feestje heb ik mijn plaatjes ten gehore gebracht. Meestal ging het om bruiloften, zilveren bruiloften of andere partijen. Daarnaast draaide ik regelmatig plaatjes in Café de Zet en Dansschool Verhagen te Bergen op Zoom.

 

Ergens in 2010 vroeg Jan van Eekelen, mijn schoonvader, of ik het misschien leuk vond om de knoppen te bedienen bij de optredens van Shady. Ik had daar totaal geen ervaring mee, maar het leek me wel een leuke ervaring en ben deze uitdaging dus aangegaan.

 

In de tussentijd zong ik thuis naar hartenlust op de zolderkamer, maar nooit voor publiek. Toch hadden de andere bandleden hier lucht van gekregen. Steeds was er wel iemand binnen de band die vroeg of ik niet eens wilde proberen om te zingen in de band. Lange tijd heb ik dat afgehouden, maar in 2015 toch de knoop doorgehakt en besloten om de zolder te verruilen voor het podium.

 

Ik hoop dat we in de nabije toekomst heel veel mensen kunnen vermaken met onze muziek en ze zo een leuke avond of middag kunnen bezorgen.